Let op je sleutbos

in #alldutch3 years ago

Sleutelbeheer

Laat je sleutels niet slingeren. De meeste Steemers zullen het wel weten, maar doe je er ook iets mee?

Recentelijk kwam het alarmerende bericht op Steemit dat er weer iemand was gehackt. Nou is gehackt wat overdreven want er was niemand zo maar ergens binnengedrongen, de hack had plaatsgevonden via een foute website.

Inloggen met de verkeerde sleutel

Het is een beetje wat er gebeurt wanneer je op de fiets boodschappen gaat doen. Dan kun je je autosleutels en de sleutels van je geldkist meenemen, maar nodig heb je ze niet.

Om je dagelijkse dingen te doen op het Steemit platform heb je alleen je POSTING SLEUTEL (KEY) nodig. Met die sleutel kun je berichten plaatsen, upvotes geven, en reacties plaatsen.

Wanneer iemand je via een goedlijkende link toch naar een foute website stuurt en je daar laat inloggen, kan de hacker dus ook alleen, maar berichten plaatsen, upvotes geven, en reacties plaatsen. De hacker kan niet aan je tegoeden komen.

Gemakzucht

Sommige Steemers gebruiken echter hun ACTIVE sleutel of zelfs OWNER sleutel, om de dagelijkse handelingen te doen. Dat is makkelijk. Wil je dan een keer een overboeking maken of je profiel wijzigen, dan ben je al gelijk goed ingelogt.

Wanneer je dat doet, loop je ook meer gevaar op schade als het fout gaat. Log je, zoals je bent gewend, met die sleutels in op de website van de hacker, dan heeft deze daarna wel toegang tot je tegoeden en wordt je SBD en STEEM simpel overgeboekt naar een ander account.

Zorg dat je niet het slachtoffer word van een dergelijke foute website. Gebruik de juiste sleutel en berg de andere sleutels veilig op.

Let bij het aanklikken van een link goed op wat er staat. Hackers zijn heel handig in het gebruiken van domeinnamen die lijken op de echte domeinnamen.

Een I en 1 en een l lijken al snel op elkaar.

Volg ons

Blijf op de hoogte van wat er in het Nederlands wordt geschreven, volg het Alldutch account.

Support ons

We hebben een curatie-trail. Via Steemauto kun je hieraan meedoen. Wanneer je je aansluit bij de curatie-trail, volgt jouw account automatisch het upvote gedrag van het Alldutch account.

Het voordeel hiervan is:

  • Je hoeft niet zelf op zoek naar Nederlandstalige berichten
  • Er gaat geen 'voting power' verloren wanneer je even niet online bent
  • De upvote die het Alldutch account geeft, wordt meer waard

Denk ook eens aan het delegeren van SteemPower wanneer je voor langere tijd zelf niet online bent. Delegeren wanneer je wel online bent, mag natuurlijk ook.

Sort:  

Dank voor de tip! en gelijk gevolgd!

Bedankt dat je ons wilt volgen. We proberen met berichten in het Nederlands, de Nederlandstaligen te ondersteunen en wegwijs te maken in de jungle die Steemit soms is.

Handige post, ik heb zelf toen ik lid werd eerst met de owner key ingelogd. Oeps haha. Had geen flauw idee! Maar volgens mij krijg je n foutmelding als je wil inloggen met je active key .. ik meen dat t alleen met posting en owner kan. Staat me wat van bij dat ik laatst per ongeluk de active in wilde voeren en dat niet ging nl..

Ja dat klopt, met active key kun je niet inloggen. Maar net als jij zijn er veel mensen (kuch, kuch) die inloggen met hun owner key omdat ze zo zijn begonnen en het wel makkelijk vinden. Er is ook een kans dat ze helemaal niet weten dat het anders kan. Hopelijk helpt dit bericht.

Ja hopelijk, ik wist het ook pas nadat ik toevallig een bericht las erover ;)