В търсене на българска реч...

in #bulgarian3 years ago (edited)

Steemit е глобална мрежа, но все пак би могла да ни свързва и на локално ниво. Българското общество тук нараства и ми се иска да се намерим едни други, за да можем да се подкрепяме.

Английският език така бързо се прокрадва в нашият език. Замени толкова много думи, които вече приемаме за наши и дори не осъзнаваме, че са чуждици.
Българските публикации тук са практика на малко хора. Мисля, че писането на родния ни език, освен че е важно за да запазим националната си идентичност, също би било изключително полезно за разпространяването на идеята на платформата сред нашите сънародници, които не говорят така добре английски.
Много от моите приятели се отказват от идеята да публикават по единствената причина, че не говорят добре английски. Ако успеем да съберем силно общество, бихме могли да амбицираме много идейни хора да се включат и да допринасят за развитието както на всеки един от нас, така и на цялата платформа.

Тук, разбира се, всеки иска да достигне до повече хора. Аз също пиша на английски, но взех решение за двуезикови публикации, като тези на български задължително включват таг, който ги прави лесни за откриване.

Може да има вече такава инициатива, която не съм намерила. Ако е така то се надявам поне да допринеса за нея.
*Благодарение на @lightcaptured разбрах за иницативата на @luw за подкрепа на българското общество тук.

Надявам се да се включите с мнения и идеи.

Отбелязвам тези от вас, които съм открила:
@bonp, @lightcaptured, @arena10, @arena11, @s21, @luw, @eii, @gallya6945, @vesytz, @burgasbulgaria, @trayan, @vasilstefanov, @alnedkov, @manoldonchev, @georgipraskov, @georgitsachev, @zurkata, @gnikov91, @georgiivanov13, @adurakov, @dacinka, @samanthajbarnes, @yanipetkov, @smartin777, @iawgom, @todor, @cristinaaa, @elliciouss, @uwelang, @nakedchef89, @patelincho, @maxdani, @victoria.tomova, @andysmancave, @bulgarianfacts, @varya-davydova, @tyregethon, @vasil-danev, @gabchik, @l0k1, @crazybgadventure, @bicata, @suggeelson, @mdosev, @mannolka44, @lam3rch3, @melowilo, @rossenpavlov, @katanasov1992, @petrov.alex, @petrov.tihomir, @stan-ivanov, @ivan-ivanov, @hristotoshkov, @plambe, @kaloferoff, @bobydimitrov, @ivelin.tenev, @ivayloivanoff, @radkov, @margaritaradkova, @misskate, @freetime, @generation, @dimitrisgiann, @mariantsvetkov, @vangelov, @gothika47, @gabinka, @nomadics, @balimezov, @marisot, @krokodila75, @petko, @ceramixer, @dimdbg, @brentssanders, @valensia, @artiste.galin, @stoycholakov, @reinasis, @naydenova, @m3morito, @ladyf

Ако подкрепяте идеята, моля разпространете я.

Вече имаме български Discord канал: https://discord.gg/vjRPUfBПоздрави!

Sort:  

Прекрасна инициатива!
Спокойно можем да си направим една среща, първо не толкова формална, а след това може и по-формална (тип meet up, да използвам една хубава английска дума :P )

Добавям още две българки, прекрасни фотографки, за които се сещам на прима виста: @villy.goutova и @polita

Чуден четвъртък на всички!


SteemitBannerLightCaptured400px.jpg

Да добавя...
Имаме ли си Discord български канал? Че нещо и в Messenger започнаха да набутват разни тъпи реклами и от там ще се бяга... ;)
Мисля, че е време да имаме такъв, определено има начин да си помагаме един на друг ;)

Там съм: lightcaptured#2698

И аз точно за това си мислих. Сега ще потърся как да си направим такъв. :)

В търсачката на Dsicord не излиза нищо, когато напиша България, така че бихме могли да си направим. Не излизам с нищо по-оригинално от SteemitBulgaria като име. Идеи?

Кратко и ясно е, т.е. перфектно.
Споделям ти публикацията, ако случайно някой я мерне ;)


SteemitBannerLightCaptured400px.jpg

Благодаря ти, че ни събра така на едно място,
..но според мен липсва @danielapetk
тя е една от първите тук, които ми дадоха истински български пример!

Не съм успяла да я открия. Благодаря, че я добави!

Щастлива съм, че сте решили да напишете такава длъжност, разбира се, че е важно хората от различни езици да разговарят и на майчиния си език.
Докато не съм българин, дълбоко се смирявам от добротата, която много българи са получили от преместването си тук. Очаквам с нетърпение да видя повече от тези публикации, моля, поддържайте вашия красив език жив и ви позволява да видите повече българи да споделят своите постове.

Благодаря ви много приятели.

Добре дошла :)

Благодаря! Адмирации към работата Ви в подкрепа на българите тук!

Браво, супер!

Posted using Partiko iOS