Achievement 2: @ndukaku TASK: Basic and Vital Security on steemit

in Newcomers' Community18 days ago (edited)

It is of great importance we know what is security???
Security is the degree of resistance to, or protection from harm. Valuable assets are usually secured from using many forms like passwords, codes, pins and so many others.

creg(1).jpg

In the light of that, the great importance of the steemit block chain calls for the delegation of several keys to keep the steemit block chain secured and protected from hackers or crackers.

The keys include:
®PRIVATE KEYS
*private posting key
*private memo key
*private active key
*private owner key
®PUBLIC KEYS
®TRON KEYS
*tron private key
*tron public key (tron address)
®MASTER PASSWORD

FEATURES OF THESE KEYS AND PASSWORD:

PRIVATE POSTING KEYS: used to login to steemit.com platform to execute social actions like posting, commenting and voting

PRIVATE MEMO KEY: its use is for decrypting of private transfer memos

PRIVATE ACTIVE KEY: used for monetary and wallet related actions such as transferring tokens or powering steem up or down

PRIVATE OWNER KEY: used in reseting all keys

PUBLIC KEYS: they are merely used to encrypt and verify messages and the keys are in to do with usernames

TRON PRIVATE KEY: used for signing of transactions of TRON like voting, freezing and transferring of tokens

TRON PUBLIC KEY: merely a few transfers

MASTER PASSWORD: The password used in generating the document.

MOST ASKED QUESTIONS BY STEEMIANS AND MY ANSWERS TO THEM:

  1. Have I retrieved all my password on steemit and how do I know?
    ANSWER: Yes I have and it was saved as pdf

  2. Do I know the functions of these keys?
    ANSWER: Yes I do, as I stated above

  3. How do I keep my keys and password safe
    ANSWER: I have to back it up somewhere which has has to be online and offline incase of hard drive failure or other calamities.

  4. Do I know what to do if I discovered that someone hacked my account?
    ANSWER: Yes I do, I have to immediately visit the stolen account recovery page

  5. Do I know how to report security issues?
    ANWSER: Yes I do, I report to [email protected] steemit.com

  6. How does stolen account recovery process work??
    ANSWER: it must be completed within the space of 30 days at which the password was changed and I must supply my key that was valid within the next 30 days.

  7. Is there safe leaking my private keys to another user or a third party website?
    ANSWER: it is not safe, since it will gain full access to my account, which will cause the account to be stolen and equally the funds in it.

  8. How can someone power up his/her steem?
    ANSWER: The procedures are;

Screenshot_20210427-114127.png

Screenshot_20210427-113831.png

  1. Can I transfer steem token to another steem user account?
    ANSWER: Yes I can, by following the processes below

steem(1).jpg

Screenshot_20210427-123437.png

My special appreciation to;
@cryptokannon
@whitestallion

#Nigeria

Sort:  
 12 days ago 

Congratulations on your progress, your achievement 2 task has been verified, you may now proceed to the next achievement task.

You have been upvoted by @whitestallion and I’m voting with the Steemit Community Curator @steemcurator03 account to support the newcomers coming into steemit.

Follow @steemitblog for the latest update on Steem Community.

Coin Marketplace

STEEM 1.23
TRX 0.14
JST 0.137
BTC 58640.49
ETH 3887.14
BNB 642.18
SBD 7.63