За милиардите несъбрани в данъци на НАП

in #news3 years ago (edited)

download (2).jpg
Обществото стигна такова равнище на робско примирение, а централните медии на коленопреклонение, че и ядрен взрив да гръмне, пак ще отразят със закъснение и след съгласуване "от горе". Ако ще и сто милиарда лева да бяха откраднатите пари от данъци, пак нямаше да има реакция. Това не е от сега -
и след 9-те когато са отнемали имущество, земята и добитъка на хората, също е имало непукизъм - нали не ме засяга ме и вземат от този гдето има повече. Добре че са били горяните, които са измили "срама от челото". Но днес кой си спомня за тях?
Подобно убийство на духа нацията не е имало дори при турско, да не говорим при Тодор Живков.
Гарантирам, че ако по негово време някой беше изнесал подобна информация, на другия ден някой щеше да се вземат организационни мерки. Защото имаше перверзно, но валидно чувство за мяра.
Първо, което ще препоръчам на читателите е да изчакат професионален анализ на информацията. Има какво да се анализира - какви са тенденциите, какви са типовете сделки, кои са групите "заинтересовани" лица - кое е данъчно предстъпление, колко са наказаните и т.н. Картината ще бъде по-пълна.
Защото несъбрания или обявения за несъбираем данък ДДС е вероятно най-уродливият начин за правене на бизнес в страната. По този начин съществуват много "олигарси" - те са паразити, а не предприемачи. Идеологията им е проста - няма нужда изобщо да работите, специализирате се в схеми по източване на ДДС, по осъществяване на посредничeство между публичния ресурс и реалния бизнес. Един счетоводен офис, който издава фактури, измисля сделки, печели и разпределя поръчки и се занимава с документооборот.
Докато Ви хванат, особено ако работите с нови компании, ще мине време, а Вие ще си приберете от бюджета достатъчно много пари за да забогатеете. Освен това имате опцията да закриете фирмата мюре, да я прехвърлите на ром или да просто да я потопите /да заспи/, особено ако сте я регистрирали на подобни на Георгиус люде. И хората, които си точат ДДС, са прави по своему - защото Георгиус да е възможен, а ромите и българите да остават назад.
За вторите са кокошкарски истории, за олигарсите са милиардите.
Помните ли - един олигарх го осъдиха за едни 14 милиона (!?) лева неплатен данък и какво ? Нито го вкараха в затвора за назидение, нито плати парите - цялата сума, която беше присвоил. Още е олигарх при това с апетити за нови хапки от държавната и най-вече от потребителската баница в енергетиката.
Ако сте "голяма клечка" в този бизнес - се разбирате с прокуратурата и срещу "данък спокойствие" никой не може да Ви пипне.
Пред това време, Главният ще регистрира дейност като преследва някакви министри с медийни обвинения. Нищо, че резултатите в съдебна зала - ако бяха основа за възнаградението им - щеше да ги остави кръгли бедняци.
Говорителката на Главния смело ще разгърне медийния образ на битката срещу "злото" в квартален мащаб.
Така имаме две България - една на нормалните хора, които работят за да изкарат пари, за да изхранят, облекат, научат децата си, за да успеят почтено. Те рядко достигат до медийно внимание, най-много когато приютят някой щъркел, не за друго, а защото казионните медии са инструктирани да показват "положителната история".
Тази България плаща данъците, от които си точи ДДС. Тази същата България емигрира в отчаянието си, че не може да промени нещата. Ако не емигрира навън, се затваря и изолира, като отказва да гласува.
И другата - България на далаверата от "горе до долу", в която е важно да стъпиш в асансьора на властта, да крадеш на едро и най-вече да бъдеш част от Групата. Тези с келепира не знаят правила, те минават на червено с което се гордеят, газят на пешеходна пътека, пререждат се винаги когато става въпрос за ред, поръчват си скъпо шампанско, което нито сами пият, нито с него черпят, харчат десет хиляди долари в скъпи курорти и не забелязват, че някъде редом някой вие от болка или е притихнал от унижение.
Не вярват в Бога, за това си имат под ръка Синод, който да опрости греховете им.
Не вярват в Закона, защото над него е Главния, с когото могат да се договорят, срещу заплащане.
Не вярват в морала и приличието, защото в техния свят те са ненужен баласт.
Мога да Ви гарантирам, чеслед днешните разкрития за милиардите несъбрано ДДС в НАП.
Борисов и Горанов, както и "опозиционните" партии ще игнорират тотално новината, включително и БСП. Медиите също.
Но със сигурност ще пуснат някаква информационна патка, която да потули "шока" и отведе "случайно" разтревожения гражданин в паралелния свят на анестезираната и ампутирана съвест и отговорност.
Те ще продължават да Ви крадат със стотици милиони, а Вие ще продължавате да им плащате шампанското на властта. Без ропот.
Борисов ще Ви залъгва със станд ъп политика, в която границата между смеха и трагедията е неуловима, но Вие плащате със СМСи пошлото шоу.
Нищо чудно да спретнат поредна драматургия - събира Той министрите си и им се кара за несъбраните данъци, като че ли току-що е пристигнал в България след дългогодишно отсъствие, а не е бил през цялото време главен диригент на Оркестър "Туш". В повечето случай иде реч за фарс, за дупките на пътя и в душата. Ще гледате как ви лъжат в очите и ще пиете ракия със салата.
Защото знаете, че дупките са висш израз на корупцията и ерозията на духовността. Крадат от дупки, от битум, от материали, от технология, от всичко. Толкова много се краде, че накрая не остава нищо за влагане.
За това нямаме улици, шосета, тротоари, за това ремонтираме по десет пъти и Пътя все остава "на решето". Строят като за последен отдих, дори капиталовите разходи не могат да усвоят за да направят нова пътна инфраструктура, защото от крадене не могат и да я поддържат.
Свикнахме с всичко. Защото сме доволни от това което имаме.
Нямаме здравеопазване защото се краде, нямаме високи пенсии защото се краде, нямаме високи заплати защото се краде, нямаме сигурност защото се краде, нямаме армия защото се краде .... има ли смисъл да продължавам.
Народът се примири - и чака някой отвън да го освободи. И пак е готов да предаде своя Левски, своя Ботев. Нищо не се променило от тогава. Само надеждата остана, че всяко робство има край, както и всеки грабеж.
Не ми се пише за журналистите от големите медии - които ще замълчат по темата - те са медийното НСО на властта. Слуги, а не журналисти.
Ще пропуснат да ви кажат защо Радев е в Израел, след Каракачанов.
Какво пак мътят там - защото българска армия вече няма, както и българска авиация, и флот.
Така Ви будят, че спите още по-дълбоко.

Sort:  

Народопсихологията на българина е тежко повредена и разстроена. И проблема се задълбочава с този пост-комунизъм....."Комунизмът ще си отиде, но разрухата, духовната разруха, която нанесе той е тежка. Ще требва да минат много поколения, за да бъде преболедувана" ...