”Internetului i-au Crescut Bani” – educație cripto și blockchain relaxată

in #steemromania10 months ago

”Internetului i-au Crescut Bani” este un proiect educativ care își propune să abordeze zona cripto și blockchain într-un mod relaxat și uman. Bitcoin și întreg ecosistemul izvorât din această criptomonedă suferă de o reputație destul de proastă datorită complexității subiectului. Iar cele mai multe explicații se rezumă la partea tehnică, astfel adresându-se unui număr limitat de oameni.

Acest proiect își propune să rezolve problema complexității prin folosirea unui limbaj nontehnic și accesibil majorității. Accentul fiind pus pe explicații contextuale și pe problemele care pot fi rezolvate utilizând aceste tehnologii.

”Internetului i-au Crescut Bani” are două jumătăți. Prima parte a luat forma unui ebook care dorește a fi cel mai simplu mod de a înțelege bitcoin și criptoeconomia din jurul său. Iar cealaltă parte este cel mai cool webshow despre bitcoin, o serie video care taie în bucățele mici blockchain-ul și cripto pentru a fi înțelese cât mai ușor. Dorim să avem informația structurată în cât mai multe moduri, pentru a ajunge la mai mulți oameni. Ebook-ul se poate descărca gratuit de aici, iar webshow-ul poate fi urmărit pe canalul de youtube Prosocial Labs.

Ebook-ul ”Internetului i-au Crescut Bani” este licențiat sub creative commons și conținutul său poate fi folosit parțial sau în întregime atât timp cât sursa este citată. Mai mult de atât, acest ebook este un proiect în derulare care este deschis la contribuții de la întreaga comunitate cripto din România. Oricine este liber să vină cu propuneri pentru a îmbunătăți și completa informația din carte. Așteptăm cu drag contribuțiile la [email protected]

Credem foarte mult în impactul pozitiv pe care îl vor avea în societate criptomonedele și tehnologia blockchain. Și dorim să punem umărul în Romania la dezvoltarea acestui ecosistem într-un mod armonios, transparent și etic.

Pe acest drum al educației suntem împreună cu partenerii noștrii de la LDV Cypto Bank Exchange și Goana După Bitcoin. Cărora le mega-mulțumim pentru încrederea și sprijinul acordat!

Viitorul e aici și noi îl prezentăm cu zâmbetul pe buze!

Sort:  

Ai idee daca ldvbank are parteneriate cu anumite banci pentru cumparare si vanzare crypto sau lucreaza cu toata lumea?

Din cate am vorbit cu ei au parteneriat cu o banca din lituania pentru intrarea si iesire cripto-fiat, si pentru cumparararea sau vaznzarea de cripto scot orderul pe o piata globala, nu fac matching-ul la ei in platforma sau prin banci. Dar e un proces pe care nu l-am aprofundat si e posibil sa fi inteles prost.

Daca vrei neaparat un raspuns, pot sa ii intreb direct :)

Un prieten de-al meu a vrut sa cumpere BTC prin trade.bitcoinromania.ro iar ei nu au proceduri simple ca la Poloniex sau Binance, trebuie intai sa initiezi comanda si apoi sa transferi banii la ei in cont. Cand a vrut sa le transfere banii nu au putut sa faca asta, avand cont la BT, iar a doua zi l-a sunat o doamna de la BT si i-a spus ca daca mai incearca sa cumpere BTC ii inchid contul la ei la banca. Legat de astfel de situatii sunt curios, care este relatia lor cu bancile din RO.

Am dat intrebarea mai departe, revin cand am raspuns :)

Pe partea de lei cand fac tranzactii nu lasa niciun semn cum ca ar fi ceva legat de cripto, cu bitcoin romania isi dau seama imedia pentru ca e in nume. Dar cu LDV tre sa faca cercetari avansate pentru a-si da seama. Iar pentru euro se lucreaza cu banci din lituania care nu sunt suparete pe btc :).

Deci prietenul tau nu ar mai avea problemele astea cu cei de la LDV :). Si in afara de parteneriatul pe care il am, e si parerea comunitatii ca sunt printre cei mai ok.

Mersi mult. O sa il anunt in legatura cu exchangeu asta si si il am la bookmarks acum. Imi place sa am alternative.