Crno-bele greške

in #story3 months ago

Košarkaška situacija u Srbiji nije ni malo dobra. Crvena Zvezda, realno ne može u TOP 8, a Partizan ne da ne može među 4 u ABA ligi nego je i peto mesto daleko.
Ujedno crno-beli ni u ULEB CUPu verovatno neće daleko, posle poraza u poslednjoj utakmici mislim d ane mogu ni među osam najboljih.

20200108_194359.jpg

Jednostavno sve slabosti ovog tima isplivale su na površinu.
Prvo, od početka tvrdim da je Erik Mika promašaj. Mozli i Janković mogu da budu rezervne opcije oni nisu za ulogu glavne petice.
Na poziciji 4 situacija je još gora.
Veličković više ne može da odgovori zahtevima ni prosečnog Partizana, a Tomas je nedisciplinom i sebičnošću pokazao da mu u ovom timu nije mesto.
Na poziciji 3 Zagorac i Dangubić mogu i moraju bolje, ali za to su im potrebni i bolji saigrači.
Jaramaza muče povrede i zato je van forme ali on opet potvrđuje nesumnjiv kvalitet. Trifunović potvrđuje talenat i jasno je da zaslužuje veću šansu.
U poslednjem postu sam rekao da ne mogu da verujem da su se kola slomila na Gordiću. I onda posle samo 10 dana i Mekuntajer je udaljen iz tima. Jasno, prvo je trebalo skolniti njega, i onda bi Gordić sa novim plekmejkerom igrao normalno.
Ovako Partizan ostaje sa samo jednim igračem na toj poziciji.
Da li će sportski sektor posle ovoliko promašaja izvući neku pouku ostaje da vidimo. Jasno je samo da će na leto biti potrebna potpuna rekonstrukcija. I novi trener i mnogo novih igrača.
Ako se iz sopstvenih redova aktivira nekoliko mladih ili ako se Partizan pojača iz KLS lige to može biti dobrou suprotnom ovakve greške opet će se ponoviti.

Coin Marketplace

STEEM 1.30
TRX 0.12
JST 0.140
BTC 60063.29
ETH 2157.77
BNB 504.15
SBD 8.73