Ima li Mladosti?

in #story2 months ago

Košarkaši Partizana i Crvene Zvezde daleko su od planiranog. Partizan je izgubio svaku šansu za plasman u plej-of ABA lige, a Zvezda se oprostila od plasmana među top 8 u Evroligi.
Naravno ni u jednom ni u drugom slučajune postavlja se pitanje odgovornosti onih koji vode klubove. Da se postavi to pitanje bilo bi jasno da su i jedni idrugi imali budžete projektovane za mnogo više od postignutog. Oni koji vode klubove sakrili su se iza trenera. U prvom slučaju Vlade Šćepanovića a u drugom iz Saše Obradovića. Žrtvovali su po jednu legendu kluba i svoje greške gurnuli pod tepih.
Partizan je otišao i korak dalje smenio je i sportskog direktora Nikolu Lončara. Još jedna legenda manje.

20200102_191721.jpg

Ipak da ne gubim previše vremena na priče o politikantima, bolje je fokusirati se na košarku.
Pitanje koje se samo nameće glasi: "Šta dalje?"
Novoafirmisanih igrača nemaju ni jedni ni drugi. Priča se o mladima o podmlađivanju. Mladi igrači su i oni rođeni 2000. ili 2001. Ima li ih među večitima?
Naravno ne.
Partizan ima Trifunovića i u Zemunskoj Mladosti Dušana Tanaskovića, ali je pitanje da li on može da odgovori zahtevima Partizana.
Gde su ostali?
Pecarski je postao propali talenat, Smailagić je u NBA ligi. Pažin u užičkoj Slobodi. Ispostavlja se da mnogo talenata tog uzrasta i nema. Ipak ne mogu da se otmem utisku da ni u Zvezdi ni u Partizanu niko nije dobio ozbiljnu šansu već nekoliko godina.
Ako nema ekstra kvalitetnih gde su prosečni?
Jasno je da Lazić nije nivo Gudurića ili da Pera Božić nije bio nivo Bogdanovića, ali i Lazić i Božić su imali važne uloge u mnogim pobedama svojih klubova.
I takve igrače treba stvoriti. I takvima treba dati šansu.
Na sreću postoje klubovi koji rade sa domaćim igračima u KLS ligi to su sigurno Sloboda iz Užica i novosadska Vojvodina.
Zašto?
U Slobodi je glavni Ratko Radovanović, a u Vojvodini Muta Nikolić. Oni znaju šta rade.
Mladost iz Zemuna je prošle godine forsirala nekoliko mladih, ali ove godine tu dominiraju Amerikanca i mladi su sasvim drugom planu.
Sledi kup takmičenje i nadam se da će na turniru neko od mladih dobiti šansu, bar u jednom klubu.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 1.35
TRX 0.12
JST 0.143
BTC 59122.41
ETH 2115.55
BNB 476.23
SBD 9.05