Muista käyttää suojateitä autoilijoiden ehdoilla

in #suomilast year (edited)

Näin koulujen taas alkaessa ja ison kasan ekaluokkalaisia aloittaessa koulunsa, katselen kauhulla autoilijoiden suojatiekäyttäytymistä. Ja varsinkin täällä Tampereella. Onhan tietysti olemassa niitä, jotka kiltisti noudattavat liikennesääntöjä ja hidastavat sekä pysähtyvät suojatien eteen kun jalankulkija on sen edessä, näyttää siltä että aikoo ylittää suojatien tai peräti on jo toinen jalka suojatiellä.

Mutta sitten on myös iso joukko niitä jotka eivät kiinnitä minkäänlaista huomiota muuhun liikenteeseen koska ovat puhelimessa tai näpyttelevät ajaessaan viestejä, eivät huomioi mitään henkilöautoa pienempää, näkevät kyllä jalankulkijan, mutta arpovat jalankulkijan elkeistä josko jalankulkija kuitenkin olisi se, joka pysähtyy, jotta autoilijan ei tarvitsisi, väistävät viereiselle kaistalle kun jalankulkija on jo astunut suojatielle ja sitten vielä niitä kusipäitä jotka vain menevät isomman oikeudella ja ehkä vielä näyttävät keskaria perään koska olet suojatiellä ollut heidän rakkaan peltilehmänsä edessä.

Jalankulkijana olen kokenut nämä kaikki.

Liikennevalot tietysti auttavat pitämään osan jalankulkijoista hengissä, mutta autoilijoiden asenteita se ei muuta. Mitä jalankulkija voi tehdä vanhoilla vihreillä ajavalle autoilijalle? Mitä jalankulkija voi niille idiooteille joiden on PÄÄSTÄVÄ liikennevaloista lähtemään juuri sillä sekunnilla kun ne vaihtuvat punaisista keltaisiksi, vaikka edessä on vielä tahallaan hidasteleva jalankulkija.

En yhtään ihmettele niitä mummuja jotka odottavat suojatien edessä eivätkä ylitä vaikka auto pysähtyisi ja antaisi tietä. Kumpikaan, mummu, eikä pysähtynyt autoilija kun ei voi mitään suojatiegiljotinisteille. Niille, joiden mielestä suojatien eteen pysähtyneen auton voi aivan hyvin ohittaa pysähtymättä. Vaikka se onkin liikennesääntöjen vastaista. Kun se on kuulemma ihan turha sääntö ja ei sieltä eilenkään kukaan tullut, miksi ihmeessä se toinen auto nyt tuohon on parkkeerannut?

Autoilijat, pitäkäähän jalankulkijat elossa. Erityisesti kaikki, myös ne jotka eivät piittaa liikennesäännöistä, mutta vielä erityisemmin ne pienet ekaluokkalaiset tuolla ylittämässä teitä ja kulkemassa suojateiden yli ja teiden varsilla!

Taidanpa julkaista tämän kirjoituksen myös Twitter tililläni. Vaikka eipä sillä mitään painoarvoa luultavasti ole, mutta olenpas taas kerran sanonut oman sanani Tamperelaisten ja suomalaisten autoilijoiden käyttäytymisestä jalankulkijoita kohtaan.

Ikävä juttu tuollainen suojatieruletti.

IMG_20190801_125306_1.jpg

Tässä jalankulkijan toive ylittää tie menee suoraan mappi ööhön. Vähän niinkuin asiakaspalaute joissain yrityksissä.

Coin Marketplace

STEEM 0.16
TRX 0.03
JST 0.026
BTC 13735.21
ETH 405.42
USDT 1.00
SBD 0.99